Aktuális hírek

2014-09-16 08:25

Ha szeretnéd megnézni az őszi erdő színeit és egy kicsit kiszabadulni a városi forgatagból vagy ha szívesen elutaznál egy kalandtúrára, de még nem vagy benne biztos, hogy ez neked való, akkor itt az alkalom, hogy kipróbáld magad.

Nem számít, hogy esik az eső, vagy fúj a szél, vagy hogy nehéz heted volt.

Az igazi kikapcsolódás, feltöltődés a természetben vár Rád! Tapasztald meg TE is!

TARTS velünk INGYENES 1 napos belföldi túránkra a Medves-vidék természetvédelmi területeire!!!

Helyek már csak korlátozott számban érhetők el, ezért ha jönni akarsz, mihamarabb jelentkezz!

További részletek és jelentkezés itt!

http://www.cinto.hu/programok/ingyenes-tura-medves-videk-termeszetvedelmi-teruleteire

2014-09-11 09:46

Blogunkban mától rendszeresen olvashattok érdekességeket, élménybeszámolókat és még sok minden mást.

Első írásunk az USA-ból hazatért csoport egyik tagjának tollából született.

2014-07-10 11:17

Mielőtt a Feröer-szigetek különleges jellegzetességeit bemutatnám, álljon itt egy kis rövid földrajzi ismertető, mert az emberek nagy többsége még csak nem is hallott a Feröer-szigetekről, melyre az Atlanti óceánban Izland és Norvégia között kb. félúton lehet rátalálni.

A Dán Királysághoz tartozik, ám mégsem tagja az EU-nak.

A közel 1500 km2-nyi, 18 nagyobb földdarabból álló szigetvilágban kb. 50 000-en laknak.

Egy-egy 1000-2000 fős település már megapolisznak számít az ottani léptékkel mérve.  

Az emberek rendkívül barátságosak és segítőkészek, az észak-európai derű és nyugodtság rájuk is jellemző. Az ember bárhol megáll egy kis rövid szünetre, biztos, hogy egy helybeli megkérdezi, hogy Te honnan is jöttél, így könnyűszerrel lehet velük szóba elegyedni.

....

2014-07-09 10:56

Expedíciós csapatunk alig több, mint két hét múlva útnak indul, hogy felfedezzék a Spitzbergák jeges világát. Részletes információk itt: http://www.cinto.hu/programok/svalbard-expedicio

2014-06-19 14:49

Fotó: Kurucz Kálmán

2014-06-12 13:09
Tudtátok, hogy Amerikában mennyire óvják a természeti értékeket? A „The Wave” nevű különleges homokkőképződményt naponta mindössze 20 fő látogathatja. 10 szerencsés látogatót a megadott dátum előtt 4 hónappal sorsolnak ki egy „online lottósorsoláson” a másik tíz látogatót pedig az előző napon.
2014-06-11 13:35

Izlandra készülő olvasóinknak szeretnénk néhány linkkel kedveskedni. A http://icelandreview.com/ weboldalon Izlanddal kapcsolatos aktuális híreket lehet olvasni. Izland hivatalos weboldalán, a http://www.iceland.is/ -on mindent meg lehet tudni Izlandról, legyen az akár művészet, kultúra vagy az izlandi ipar. A http://www.visiticeland.com/ weboldalon pedig minden szükséges információ megtalálható egy utazás megszervezéséhez a szállásoktól kezdve a túrajavaslatokon át a közlekedésig.

 

2014-05-28 09:58
Ha egy igazán kalandos nyári programra vágysz, vágj neki expedíciós csapatunkkal felfedezni a világ legnagyobb szigetét, Grönlandot! A csapat bázisa a belföldi jégtakaró pereménél lesz, innen indulunk gyalogtúrákra, hogy megcsodálhassuk a rövid nyarat, e különleges tájon. Bővebb információ: http://www.cinto.hu/programok/gronland-expedicio
2014-04-03 16:04

Kis csapatunk pár napja tért haza a sarkkörön túlról, ahol a szebbnél szebb nemzeti parkokban tett túrák mellett a sarki fény megfigyelése volt a fő attrakció. Az évszakhoz képest meglehetősen enyhe időjárás kísért minket végig: a -30 fokig kalibrált pehelykabátokat messzire dobhattuk, mivel a leghidegebb hőmérséklet is mindössze -7 fok volt, ám a túráink során jellemzően fagypont feletti hőmérsékletben gyalogoltunk.

Az út során 2 alkalommal is gyönyörködhettünk az aurora borealisnak nevezett égi játékban. Másodszorra kis csapatunknak a szaunából kellett ruha nélkül villámgyorsan kiugrania a hóba, hogy ne maradjon le az égen táncoló fényekről.

Ám az út legizgalmasabb része mégis az állatvilág, azon belül is a madarak megfigyelése volt. Finn-Lappföldön háromféle fajd él: a siketfajd, a nyírfajd és a hófajd. Mi mindhárom faj képviselőivel találkozhattunk, alig pár méterről figyelhettük, fotózhattuk őket.

A legkülönlegesebb találkozásunk egy siketfajdkakassal a Pyha Nemzeti Park fenyvesében történt.

2014-04-01 16:03

Felkerült a honlapra legújabb programunk. Gyere velünk hat napra Svájcba június elején és töltsd a hosszú hétvégét az Alpok csipkézett hegyvonulatai és fehérlő gleccserei között!

http://www.cinto.hu/programok/svajci-hosszu-hetvege-berni-alpok-aletsch-gleccser-matterhorn-0