Aktuális hírek

2014-12-17 11:15

Már csak pár nap és itt a várva várt karácsony. Mindannyian ünnepi lázban égünk, folyton azon törjük a fejünket, hogy mivel is lepjük meg magunkat vagy szeretteinket. Ha még nincsen ötleted, akkor ajándékozz ÉLMÉNYT, mely örök életre szóló! Így biztos nem kell attól félned, hogy valami olyat adsz, ami a sarokban vagy a szekrény mélyén landol.

A mi karácsonyi ajándékunk Neked, hogy 20 000 Ft kedvezményt adunk számos út árából.

Az ajánlat december 23-ig él. Az akcióban résztvevő utakról érdeklődj irodánkban.

Ha szeretnéd, elkészítjük számodra az ajándékkártyát is, hogy legyen mit a fa alá tenned. 

2014-11-21 11:13

Milyen lenne a Te álomszigeted? Olyan, mint a vadregényes Szicília, ahol a hegyi falvak hangulata 2000 év alatt alig változott, vagy olyan, mint a ma is szikrákat és izzó köveket köpködő Stromboli, netán a Jurassic Park-ot idéző, sárkánytaréj-szerű, zöld hegygerincekkel tűzdelt Madeira, vagy esetleg a szurdokokkal szabdalt, kolostorokat rejtő Mallorca?

Engedd szabadjára fantáziádat és kapcsolódj ki egy kicsit! Pár óra szabadidőt Te is megérdemelsz! Dőlj hátra kényelmesen székedben és add át magad a mediterrán szigetvilág perzselő hangulatának. Merthogy az idei év utolsó vetítésére invitálunk, aminek a témája a mediterrán szigetvilág.

Hegyek a tengerben: Szicília, Madeira és a Baleár-szigetek

Te is ismered a természetjáró körökben kedvelt mondást? Ha szigetre utazol kikapcsolódni, szinte biztos a siker!

És ez a képi élményekre is ugyanúgy igaz! Közös álmodozásra hívunk december 15-én, hétfőn este 18 órára a Magnet Házba (Bp. Andrássy u. 98.) Miután helyet foglaltál a Galagonya terem egyik székén, semmi mást nem kell tenned, mint másfél órára becsukni a problémákra, gondokra figyelő szemedet és kinyitni a "másikat", amelyik előtt az álmaid, vágyaid szoktak megjelenni.

A korlátozott férőhelyek miatt jelentkezz be az info [at] cinto [dot] hu címen!

 

2014-11-17 10:30

Még csak most kezdik a fák felvenni igazi szép, színes őszi kabátjukat. Megörökítheted gépeddel vagy csak magadba szívhatod a látványt a friss erdei levegővel együtt. Kicsit feltöltheted lemerülőben levő raktáraidat, megmozgathatod rozsdásodni kezdődő végtagjaidat.

Nem érdemes magadba roskadva otthon ülni a falakat bámulva és arra várni, hogy egyszer csak kitavaszodik.

Nem baj, ha ködös vagy esős napok jönnek, hisz ez csak még misztikusabbá teszi az amúgy is gyönyörű természetet.

Szóval cipőt fel, jókedvet elő és már kész is vagy!

Tarts velünk november 22-én a BÖRZSÖNYBE!

A túra részletei a programok menüpont alatt találhatóak. Előzetes jelentkezés szükséges!

2014-11-04 13:49

Jól hangzik, ugye? Ha a címet olvasva a Grand Canyon vagy a Yellowstone N.P. ugrik be, „minden rendben van” Veled… A földrajz órákat nem hiába ülted végig …:)

Ha azonban a kaliforniai óriásfenyők, a Halál völgye, netán az Arches N.P. óriási sziklaívei vagy a Zionban az Angyalok Leszállóhelyére vezető elképesztő (szikla)gerinctúra villan be – valami nem stimmel… Te, kérlek szépen, kissé meg vagy már „fertőzve”…

Homeopátiás javaslatunk: gyere el VETÍTÉSÜNKRE, melyen élményeinkkel „felhigítva” kapod meg a lelked számára szükséges dózist… 

Időpont 2014. nov. 06. csütörtök 18.00 -19.30  Magnet ház (Bp, Andrássy u 98.)

A vetítés ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt bejelentkezés szükséges az info [at] cinto [dot] hu címen!

2014-10-01 15:35

Egy nagyon különleges túrára hívunk Téged. Itt nem a teljesítmény, a km-k gyűjtése lesz a fontos, hanem a természettel való összhangba kerülés, hogy egy kicsit lassíts ebben az állandóan rohanó világban, hogy az érzékelésed finomítsd, kiszélesítsed és olyan külső-belső dimenziókat is megtapasztalj, amiről nem is sejtetted, hogy léteznek.

A túra időpontja: 2014. október 19. vasárnap

A részletes leírást itt találod: http://www.cinto.hu/programok/termeszet-lelek-tura-pilis-be

Ha "hagyományos" túrára is jönni szeretnél, akkor tarts velünk a Balaton-felvidékre október 11-én!

A túra részleteit itt találod: http://www.cinto.hu/programok/ingyenes-tura-balaton-felvidekre-okt-11

2014-09-22 13:25

Ha szeretnéd megnézni az őszi erdő színeit és egy kicsit kiszabadulni a városi forgatagból vagy ha szívesen elutaznál egy kalandtúrára, de még nem vagy benne biztos, hogy ez neked való, akkor itt az alkalom, hogy kipróbáld magad.

Nem számít, hogy esik az eső, vagy fúj a szél, vagy hogy nehéz heted volt.

Az igazi kikapcsolódás, feltöltődés a természetben vár Rád! Tapasztald meg TE is!

TARTS velünk INGYENES 1 napos belföldi túránkra a Medves-vidék természetvédelmi területeire!!!

Helyek már csak korlátozott számban érhetők el, ezért ha jönni akarsz, mihamarabb jelentkezz!

További részletek és jelentkezés itt!

http://www.cinto.hu/programok/ingyenes-tura-medves-videk-termeszetvedelmi-teruleteire

2014-09-11 08:46

Blogunkban mától rendszeresen olvashattok érdekességeket, élménybeszámolókat és még sok minden mást.

Első írásunk az USA-ból hazatért csoport egyik tagjának tollából született.

2014-07-10 10:17

Mielőtt a Feröer-szigetek különleges jellegzetességeit bemutatnám, álljon itt egy kis rövid földrajzi ismertető, mert az emberek nagy többsége még csak nem is hallott a Feröer-szigetekről, melyre az Atlanti óceánban Izland és Norvégia között kb. félúton lehet rátalálni.

A Dán Királysághoz tartozik, ám mégsem tagja az EU-nak.

A közel 1500 km2-nyi, 18 nagyobb földdarabból álló szigetvilágban kb. 50 000-en laknak.

Egy-egy 1000-2000 fős település már megapolisznak számít az ottani léptékkel mérve.  

Az emberek rendkívül barátságosak és segítőkészek, az észak-európai derű és nyugodtság rájuk is jellemző. Az ember bárhol megáll egy kis rövid szünetre, biztos, hogy egy helybeli megkérdezi, hogy Te honnan is jöttél, így könnyűszerrel lehet velük szóba elegyedni.

....

2014-04-03 15:04

Kis csapatunk pár napja tért haza a sarkkörön túlról, ahol a szebbnél szebb nemzeti parkokban tett túrák mellett a sarki fény megfigyelése volt a fő attrakció. Az évszakhoz képest meglehetősen enyhe időjárás kísért minket végig: a -30 fokig kalibrált pehelykabátokat messzire dobhattuk, mivel a leghidegebb hőmérséklet is mindössze -7 fok volt, ám a túráink során jellemzően fagypont feletti hőmérsékletben gyalogoltunk.

Az út során 2 alkalommal is gyönyörködhettünk az aurora borealisnak nevezett égi játékban. Másodszorra kis csapatunknak a szaunából kellett ruha nélkül villámgyorsan kiugrania a hóba, hogy ne maradjon le az égen táncoló fényekről.

Ám az út legizgalmasabb része mégis az állatvilág, azon belül is a madarak megfigyelése volt. Finn-Lappföldön háromféle fajd él: a siketfajd, a nyírfajd és a hófajd. Mi mindhárom faj képviselőivel találkozhattunk, alig pár méterről figyelhettük, fotózhattuk őket.

A legkülönlegesebb találkozásunk egy siketfajdkakassal a Pyha Nemzeti Park fenyvesében történt.

2014-03-18 13:27

Fotópályázatot hirdetünk a Facebook-on, amely keretében kezdő, amatőr vagy profi fotósok egyaránt bemutathatják az utazásaik során készült képeiket.
A fotókat március 23-ig lehet beküldeni Facebook-oldalunkra. Azokat mi feltöltjük egy Fotópályázat című mappába, és már indulhat is a verseny....
Aki "versenyre" szánt képére a legtöbb lájkot összegyűjti márc. 31-ig, az egy 30 000 Ft értékű Cinto-kupont nyer, amelyet 2014. dec. 31-ig bármely utazásunkra való jelentkezésekor felhasználhat.

Izgatottan várjuk a pályaműveket!

https://www.facebook.com/cintoturaklub