Aktuális hírek

2015-03-02 09:56

Húsvétkor a nők nagy része szeretne elbújni, elmenekülni a kéretlen locsolók elöl és inkább valami nyugodt helyen vészelni át, amíg elmúlik a "vihar".

Igaz, ehhez szükség van egy pompás helyre, meg némi bátorságra, hogy az ember felkerekedjen.

A jó hír, hogy senkinek nem kell búvóhelyet keresnie, mert mi megtaláltuk az ideális rejteket, ahol garantáltan senki nem talál rá az emberre, maximum némi állat vetődik arra...

Hogy hol is van ez a remek hely?

Azt nézd meg a programok menüpont alatt!

Ui: A locsolás kötelességét megúszni vágyó férfiak előtt is nyitva a búvóhely bejárata!

2015-02-19 09:54

Itt a tavasz a nyakunkon, ideje leporolni a bakancsokat és kimozdulni a négy fal közül egy kis napsütésért, feltöltődésért, átmozgatásért.

A természet-lélek-túrákat az eddigi tapasztalatok alapján megújítottuk, így mindenki megtalálhatja a szívéhez közel álló természetjárási formát.

Következő 1 napos túránk március 1-én vasárnap lesz a Börzsönybe.

A túra részletei a programok menüpont alatt találhatóak.

2015-02-05 11:51

A nappalok már egyre hosszabbak, az elmúlt napok télies időjárása miatt a hegyeket gyönyörű hófehér takaró borítja. Itt az idő egy kicsit meglógni a nagyvárosi zajból-bűzből, hogy egy kicsit átmozgassuk berozsdásodott végtagjainkat. Ráadásul az influenza szezon is a nyakunkon van. Mit választasz? Maradsz a vírusokkal, bacikkal terhes városban, vagy inkább elmenekülsz egy kis friss levegőt szívni? Mi ez utóbbit választjuk. Ha van kedved, tarts velünk Te is!

A túra helyszíne ezúttal a Mátra. Az időpont február 7. szombat.

A túráról további részleteket a programok menüpont alatt olvashatsz.

2015-02-03 11:26

Sokak által bevett szokás a bakancslista írása, főleg így az évforduló tájékán. A Tieden mik szerepelnek: netán úszás az óceánban delfinekkel, vagy naplemente egy vulkán tetején, esetleg végigtúrázni az Inca Trail-en? Vagy más különleges kalandokra vágysz?

Játssz velünk és NYERJ!

Írd meg a Bakancslistádon szereplő TOP 5 úticélodat, küldd el az info [at] cinto [dot] hu címre legkésőbb január 31-ig és a beküldők között egy 10 ezer Ft értékű, gyönyörű természetfotókat tartalmazó albumot sorsolunk ki (Haarberg O. Izland c albuma).

Sorsolás február 1-én.

A nyertes: Tóth Péter. Gratulálunk!

2015-01-10 11:29

Te is megírtad év elején a 2015-ös bakancslistádat? Mi szerepel rajta?

Egy új autó, egy új szerelem, netán egy különleges utazás? Mondjuk egy olyan utazás, ahol megcsodálhatod, hogy milyen az igazi, mesevilágba illő természet? Ahol Holle anyó nem fukarkodik a dunnarázással és gyönyörű, hófehér tájat varázsol elénk? Itthon meg marad a szürke, mélabús inkább esős idő.

Nem számít, hogy északon hideg van. A réteges, meleg öltözködéssel felkészülhetsz a mínuszokra.

Tarts velünk január végén Lappföldre! Már csak 2 hely kiadó!

Részletek a programok menüpont alatt.

2014-12-23 21:40
Köszönjük, hogy 2014-ben egyike voltál azoknak, akik részt vettek az általunk szervezett programokon. Jó volt látni, hogy ott ülsz a vetítéseken, taposod a sarat a belföldi túrákon vagy épp csodálod a fejed felett tekergőző sarki fényt... Várunk szeretettel 2015-ben is, ha Te is úgy tekintesz a természetre, mint a norvégiai fjellek felett szárnyaló sasmadár vagy az óceán mélyéről felbukkanó bálna: itthon vagyok, ez az én világom.
2014-12-17 11:15

Már csak pár nap és itt a várva várt karácsony. Mindannyian ünnepi lázban égünk, folyton azon törjük a fejünket, hogy mivel is lepjük meg magunkat vagy szeretteinket. Ha még nincsen ötleted, akkor ajándékozz ÉLMÉNYT, mely örök életre szóló! Így biztos nem kell attól félned, hogy valami olyat adsz, ami a sarokban vagy a szekrény mélyén landol.

A mi karácsonyi ajándékunk Neked, hogy 20 000 Ft kedvezményt adunk számos út árából.

Az ajánlat december 23-ig él. Az akcióban résztvevő utakról érdeklődj irodánkban.

Ha szeretnéd, elkészítjük számodra az ajándékkártyát is, hogy legyen mit a fa alá tenned. 

2014-11-21 11:13

Milyen lenne a Te álomszigeted? Olyan, mint a vadregényes Szicília, ahol a hegyi falvak hangulata 2000 év alatt alig változott, vagy olyan, mint a ma is szikrákat és izzó köveket köpködő Stromboli, netán a Jurassic Park-ot idéző, sárkánytaréj-szerű, zöld hegygerincekkel tűzdelt Madeira, vagy esetleg a szurdokokkal szabdalt, kolostorokat rejtő Mallorca?

Engedd szabadjára fantáziádat és kapcsolódj ki egy kicsit! Pár óra szabadidőt Te is megérdemelsz! Dőlj hátra kényelmesen székedben és add át magad a mediterrán szigetvilág perzselő hangulatának. Merthogy az idei év utolsó vetítésére invitálunk, aminek a témája a mediterrán szigetvilág.

Hegyek a tengerben: Szicília, Madeira és a Baleár-szigetek

Te is ismered a természetjáró körökben kedvelt mondást? Ha szigetre utazol kikapcsolódni, szinte biztos a siker!

És ez a képi élményekre is ugyanúgy igaz! Közös álmodozásra hívunk december 15-én, hétfőn este 18 órára a Magnet Házba (Bp. Andrássy u. 98.) Miután helyet foglaltál a Galagonya terem egyik székén, semmi mást nem kell tenned, mint másfél órára becsukni a problémákra, gondokra figyelő szemedet és kinyitni a "másikat", amelyik előtt az álmaid, vágyaid szoktak megjelenni.

A korlátozott férőhelyek miatt jelentkezz be az info [at] cinto [dot] hu címen!

 

2014-11-17 10:30

Még csak most kezdik a fák felvenni igazi szép, színes őszi kabátjukat. Megörökítheted gépeddel vagy csak magadba szívhatod a látványt a friss erdei levegővel együtt. Kicsit feltöltheted lemerülőben levő raktáraidat, megmozgathatod rozsdásodni kezdődő végtagjaidat.

Nem érdemes magadba roskadva otthon ülni a falakat bámulva és arra várni, hogy egyszer csak kitavaszodik.

Nem baj, ha ködös vagy esős napok jönnek, hisz ez csak még misztikusabbá teszi az amúgy is gyönyörű természetet.

Szóval cipőt fel, jókedvet elő és már kész is vagy!

Tarts velünk november 22-én a BÖRZSÖNYBE!

A túra részletei a programok menüpont alatt találhatóak. Előzetes jelentkezés szükséges!

2014-11-04 13:49

Jól hangzik, ugye? Ha a címet olvasva a Grand Canyon vagy a Yellowstone N.P. ugrik be, „minden rendben van” Veled… A földrajz órákat nem hiába ülted végig …:)

Ha azonban a kaliforniai óriásfenyők, a Halál völgye, netán az Arches N.P. óriási sziklaívei vagy a Zionban az Angyalok Leszállóhelyére vezető elképesztő (szikla)gerinctúra villan be – valami nem stimmel… Te, kérlek szépen, kissé meg vagy már „fertőzve”…

Homeopátiás javaslatunk: gyere el VETÍTÉSÜNKRE, melyen élményeinkkel „felhigítva” kapod meg a lelked számára szükséges dózist… 

Időpont 2014. nov. 06. csütörtök 18.00 -19.30  Magnet ház (Bp, Andrássy u 98.)

A vetítés ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt bejelentkezés szükséges az info [at] cinto [dot] hu címen!