Aktuális hírek

2014-04-03 16:04

Kis csapatunk pár napja tért haza a sarkkörön túlról, ahol a szebbnél szebb nemzeti parkokban tett túrák mellett a sarki fény megfigyelése volt a fő attrakció. Az évszakhoz képest meglehetősen enyhe időjárás kísért minket végig: a -30 fokig kalibrált pehelykabátokat messzire dobhattuk, mivel a leghidegebb hőmérséklet is mindössze -7 fok volt, ám a túráink során jellemzően fagypont feletti hőmérsékletben gyalogoltunk.

Az út során 2 alkalommal is gyönyörködhettünk az aurora borealisnak nevezett égi játékban. Másodszorra kis csapatunknak a szaunából kellett ruha nélkül villámgyorsan kiugrania a hóba, hogy ne maradjon le az égen táncoló fényekről.

Ám az út legizgalmasabb része mégis az állatvilág, azon belül is a madarak megfigyelése volt. Finn-Lappföldön háromféle fajd él: a siketfajd, a nyírfajd és a hófajd. Mi mindhárom faj képviselőivel találkozhattunk, alig pár méterről figyelhettük, fotózhattuk őket.

A legkülönlegesebb találkozásunk egy siketfajdkakassal a Pyha Nemzeti Park fenyvesében történt.

2014-04-01 16:03

Felkerült a honlapra legújabb programunk. Gyere velünk hat napra Svájcba június elején és töltsd a hosszú hétvégét az Alpok csipkézett hegyvonulatai és fehérlő gleccserei között!

http://www.cinto.hu/programok/svajci-hosszu-hetvege-berni-alpok-aletsch-gleccser-matterhorn-0

2014-03-18 14:27

Fotópályázatot hirdetünk a Facebook-on, amely keretében kezdő, amatőr vagy profi fotósok egyaránt bemutathatják az utazásaik során készült képeiket.
A fotókat március 23-ig lehet beküldeni Facebook-oldalunkra. Azokat mi feltöltjük egy Fotópályázat című mappába, és már indulhat is a verseny....
Aki "versenyre" szánt képére a legtöbb lájkot összegyűjti márc. 31-ig, az egy 30 000 Ft értékű Cinto-kupont nyer, amelyet 2014. dec. 31-ig bármely utazásunkra való jelentkezésekor felhasználhat.

Izgatottan várjuk a pályaműveket!

https://www.facebook.com/cintoturaklub

2014-03-13 11:26


Március 19-ei (18:00) Norvégia-vetítésünk helyszíne megváltozott.

Az új helyszín Fotósarok, 1132 Budapest, Hegedűs Gy. u. 83-87.

Várunk mindenkit szeretettel! (Előzetes regisztráció az info [at] cinto [dot] hu e-mail címen)

2014-03-11 01:39
  • Március 14-ig történő jelentkezés és teljes részvételi díj befizetése esetén 15% kedvezménnyel ÉS 20.000 Ft értékű utazási kuponnal ajándékozunk meg. (A kupon bármely egyéb Cinto túrára beváltható 2014. december 31-ig)
  • Március 31-ig történő jelentkezés és teljes részvételi díj befizetése esetén 10% kedvezménnyel ajándékozunk meg.
  • Amennyiben ketten jelentkeztek ugyanarra a túrára és legkésőbb március 31-ig befizetitek a részvételi díjat, 15% kedvezményt adunk mindkettőtök útjából.

És, hogy mely útjainkra is veheted igénybe ezeket a kedvezményeket:

 

2014-03-05 15:26

Márciusi nyereményjátékkal egybekötött vetítésünk alkalmával olyan lenyűgöző országba készülünk, ahol egymást érik a fjordok, a tavak, a patakok, a hegyek és a vízesések. Gyere el és ismerd meg velünk Norvégiát!

A részvétel ingyenes, előzetes regisztráció (név + email cím) szükséges. info [at] cinto [dot] hu
Időpont: 2014. március 19., szerda, 18.00 óra
Helyszín: MagNet Ház (Budapest, Andrássy út 98.)

2014-03-05 15:26

A teljes napfogyatkozás egy olyan jelenség, amely nem sokszor adatik meg egy ember életében. Ezért úgy gondoltuk, mindenképpen ki kell használunk azt, hogy alig több, mint egy év múlva, tőlünk csupán pár ezer km-re megfigyelhető lesz e természeti csoda! Ráadásul egy olyan helyen, ami önmagában, minden „extra” nélkül is lenyűgöző.

Túra időpontja: 2015. március 18-22. (március 20-án több, mint 2 perces teljes napfogyatkozás!)
Megfigyelési pont: kb 700 m magas hegytető, így „cselezzük ki” a márciusban gyakori ködöt és alacsony rétegfelhőket
Tervezett létszám: 7-15 fő
Túravezetők: Kazal Ervin és Kurucz Kálmán

A részletes túra kiírást 2014. április 1-én tesszük közzé, de a várható nagy népszerűség miatt előzetes jelentkezéseket már most fogadunk a jelentkezes [at] cinto [dot] hu email címen.

2014-03-05 15:24

Létezik a Földön egy olyan ország, akinek mindenből a „leg”-ek jutottak. A legszínesebb, a legzöldebb, a legtisztább, a legélhetőbb, a legkülönlegesebb és a legbarátságosabb emberek jelzőket ők mind-mind bezsebelhetik.
Szeretnél megismerkedni a „leg”-ek országával? Ahol egyszerre megtalálhatóak az alpesi havas hegycsúcsok, a meredek hegygerincek, fjordok és gleccserek, az élő vulkánok és a vad folyók, a vidáman zöldellő mezők és a meleg, tengerparti sétányok?
Akkor szeretettel meghívunk a Cinto nyereményjátékával egybekötött filmvetítésére, ahol a világ legszebb tájaival büszkélkedhető országába nyerhetsz betekintést.
Időpont: 2014. január 9., csütörtök, 18.00 óra
Helyszín: Fotósarok 1132 Budapest, Hegedűs Gy. u. 83-87. (Cézár Ház)

A belépés a programra teljesen díjmentes, de a helyek korlátozott számban érhetők el. Mindössze csak 40 helyet tudunk biztosítani.
Hogy biztos legyen a helyed, kérlek jelentkezz e-mailben vagy telefonon.
Gyere, és ismerd meg Te is a világ legvarázslatosabb országát, és játssz velünk a helyszínen, hogy Tiéd lehessen az értékes utalványunk!

2014-02-12 13:05

Unod a hideg, szürke esős időt?

Küldd el magad melegebb éghajlatra, gyere velünk a Baleár szigetekre és tapasztald meg milyen a mediterrán tavasz! Már csak néhány szabad helyünk maradt!

Ha kicsit messzebbre utaznál, ne szalaszd el utolsó helyeinket az áprilisban induló új-zélandi fotóstúránkra!

Ha a hűvösebb vidékeket kedveled, nézd meg velünk, hogyan ébredezik a télből Lappföld! Márciusban két utat is ajánlunk számodra. Ezek idén az utolsó lehetőségeid arra is, hogy az északi fényt megfigyelhesd velünk.
Lappföldi tavasz elnevezésű utunk aktív kikapcsolódást nyújt, míg az Északi fény-fotózás + rénszarvas fesztiválon a túrázás mellett a fényképezőgépeké lesz a főszerep.

2014-01-07 19:16

Regisztrált hírlevél-olvasóinknak 2014. január 31-ig 5 % előfoglalási kedvezményt (a törzsutas kedvezménnyel összevonható) adunk a Cinto bármelyik, 2014. április 30. és december 31. között induló túrájára. Részletekért kérlek, keress minket az info [at] cinto [dot] hu címen.
Ha szívesen tervezed előre az utazásaidat, akkor ne habozz sokáig, hogy Tied lehessen a korai jelentkezőknek járó - akár 17 000 Ft-os - utazási kedvezmény!!